Sneeuwramp: Oostenrijk hoogste alarmniveau voor lawines, deel Beieren uitgeroepen tot ’rampgebied’

Printeboek / Pixabay

In Oostenrijk zijn zeker vijf doden gevallen door lawines, ook in Beieren zijn al meerdere mensen om het leven gekomen. De laatste dagen is er heel veel sneeuw gevallen in gebieden in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Het Zuid-Duitse Miesbach is door de lokale autoriteiten uitgeroepen tot ‘rampgebied’, de aanhoudende sneeuwval heeft voor de ontwrichting van het openbare leven gezorgd. Scholen zijn ook dicht, het is volgens het bestuur van de regio te gevaarlijk om naar school te gaan.

Op sommige plekken is tot wel twee meter sneeuw gevallen de afgelopen dagen. Vel mensen hebben last van de sneeuwval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *