Jihadboeken liggen voor het grijpen in bibliotheek van gevangenis Vught

Free-Photos / Pixabay

In de bibliotheek van de gevangenis in Vught hebben gevangenen vrije toegang tot jihadistische boeken. In de boeken worden onder de vernedering van Joden bepleit. Vreemder nog is dat experts de boeken hebben goedgekeurd. De zaak kwam aan het licht toen een van de gedetineerden bij De Telegraaf aanklopte omdat hij bang is dat zijn medegevangenen radicaliseren.

Het CDA en de PVV hebben gezegd dat ze opheldering willen over deze van jihadistische lectuur.

De overheid bevestigt dat de boeken in de gevangenis aanwezig zijn. De boeken die aanwezig zijn in de gevangenis Vught zijn meestal door de gedetineerden zelf aangevraagd. Als een gedetineerde een verzoek voor een boek indient wordt dat beoordeeld door een expert, samen met bijvoorbeeld een imam of een psycholoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *