Gabon: Militairen doen couppoging uit onvrede over president

GDJ / Pixabay

In Gabon hebben militairen bij het hoofdkantoor van de staatsomroep het volk opgeroepen om regeringsgebouwen te bezetten. Het leger zegt dat ze controle neemt over de regering. De militairen willen de democratie in het Afrikaanse land herstellen.

In het West-Afrikaanse land is de familie Bongo al bijna 50 jaar aan de macht. De huidige president is nu in het buitenland om te herstellen van een beroerte. Een woordvoerder van de regering heeft inmiddels gemeld dat de coupplegers zijn opgepakt door een speciale eenheid van de politie.

De coupplegers zeiden onder andere dit:

“Als je aan het eten bent, stop; als je iets aan het drinken bent, stop; als je aan het slapen bent, word wakker. Wek je buren, sta op als één en neem de controle in van de straat”.

De oproep blijkt echter niet opgevolgd te zijn.

1 thought on “Gabon: Militairen doen couppoging uit onvrede over president

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *