270 containers overboord geslagen bij Wadden; 21 containers aangespoeld in Nederland.

echosystem / Pixabay

Er zijn 270 containers gevallen van een vrachtschip, dit gebeurde in Duitsland. Van de 270 containers zijn er 21 aangespoeld in Nederland. In de containers zitten Flatscreens en IKEA-spullen er zijn er ook enkelen die gevaarlijke organische peroxiden bevatten, die in poedervorm werd vervoerd. Die gevaarlijke containers liggen vermoedelijk op de bodem van de zee, door het gewicht zouden ze naar de boden zijn gezakt.

De overboord geslagen containers komen van de MSC Zoe, dat is een van de grootste containerschepen van Europa. Dat schip, kan ruim 19.000 containers vervoeren, is onderweg naar Bremen. De MSC Zoe vaart onder de Panamese vlag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *