Ebola-epidemie Congo: Al meer dan 200 sterfgevallen door ebola in Congo, al meer dan 400 besmettingen

germany_photography / Pixabay

De uitbraak van het ebolavirus in Congo heeft tot nu toe minstens 237 mensen het leven gekost. Het aantal besmette mensen is intussen opgelopen tot boven de vierhonderd volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De bestrijding en preventie van de ziekte is deze keer moeilijker dan een paar jaar geleden in west Afrika. De hulpverleners worden vaak aangevallen door strijders in dat gebied. Echt goed Ebola bestrijden kan eigenlijk alleen onder begeleiding van VN-vredessoldaten worden uitgevoerd.

Er worden nu 4 experimentele vaccins getest, al meer dan 37000 mensen zijn ingeënt.

De ziekte heeft zich nu verspreid naar Butembo, een grote stad in het oosten van Congo met meer dan een miljoen inwoners. Er zou volgens experts geen voldoende medicijnen zijn om een grote uitbraak te bestrijden in de stad.

Zonder vaccin of behandeling heeft een besmet persoon besmet 10 procent kans om het ebola-virus te overleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *