Boswachters weg na bezwaren tegen afschieten van 1800 herten Oostvaardersplassen

Milesl / Pixabay

Twee van de vier boswachters in het natuurgebied Oostvaardersplassen zijn deze zomer op eigen verzoek overgeplaatst naar andere natuurgebieden. De boswachters hadden morele bezwaren tegen het doden van gezonde herten.

De rechter besliste donderdag dat het afschieten van de herten door mag gaan. Ondanks de vele rechtszaken om de doding van de dieren te voorkomen.  De boswachters van Staatsbosbeheer zullen volgende week het natuurgebied intrekken om de hertenpopulatie naar 490 herten te laten dalen. Er moeten dus meer dan 1800 herten afgeschoten moeten worden.

De situatie in het natuurgebied levert veel onrust op. Eerder hadden activisten de dieren illegaal bijgevoerd en verschillende boswachters werden met de dood bedreigd. Staatsbosbeheer geeft dat ze bij het afschieten volgende week op alles voorbereid te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *