Aardbeving van 7,0 in Anchorage, chaos in grootste stad Alaska

Tumisu / Pixabay

Er is een zeer krachtige aardbeving van 7.0 op de schaal van richter gemeten in Anchorage, de grootste stad van heel Alaska. Er is veel schade, gebouwen wegen en huizen zouden ernstig zijn beschadigd. Het epicentrum lag 12 kilometer ten noorden van de stad, op een grote diepte. Er zijn ook nog wat zware naschokken gevoeld. Er was ook een tsunami waarschuwing afgegeven voor de kustgebieden, maar die is inmiddels weer ingetrokken.

Er schade gemeld aan bruggen gebouwen en wegen, ook verkeerslichten zouden het niet doen. Het verkeer in de stad zou op vele plekken hinder ervaren. Er zijn tot nu toe nog geen zwaargewonden gemeld. Ook licht het luchtverkeer van en naar de stad stil. Dat komt omdat de luchtverkeerstoren is ontruimt. De politie heeft zijn handen vol en adviseert mensen om vooral niet de weg op te gaan.

In Anchorage wonen ongeveer 300.000 mensen. De stad is in 1964, getroffen door de op een na zwaarste aardbeving in de hele wereld ooit. Toen had de beving een kracht 9,2 en kostte aan 139 mensen het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *