Wordt smartphone ook hier overal verboden?

natureaddict / Pixabay

De Franse overheid heeft telefoons op school verboden. Maar gaat dat ook hier gebeuren? De meerderheid van leraren zijn voor een verbod. En ook uit onderzoek van het duo blijkt dat telefoons dommer maken.  Telefoons zouden vaardigheden verminderen.

Ook in het verkeer wordt gebruik van de telefoon steeds verder ingeperkt. Voor automobilisten geldt al sinds 2002 een verbod op het vasthouden en gebruiken van mobiele telefoons en smartphones tijdens het besturen van een motorvoertuig. Vorige maand werd er ook bekend gemaakt dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer van plan is de nieuwe wetgeving in juli 2019 in te gaan voeren. De Tweede en Eerste Kamer moeten hier nog wel officieel mee instemmen maar het plan is om het telefoongebruik op de fiets te verbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *